Pedicure opleiding

Tijdens de opleiding pedicure leert u alles over de verzorging van voeten. Na de opleiding weet u voetklachten te herkennen en behandelen. Daarnaast leert u hoe u voeten er weer mooi en verzorgd uit kunt laten zien. Na de brancheopleiding pedicure is het ook mogelijk om bij ons de opleiding medisch pedicure volgen.

 • Pedicure opleiding vanaf € 1.895,-
 • In Groningen, Heerenveen of Loenen
 • Zowel dag- als avondopleiding
 • Ook opleiding medisch pedicure

Neem contact op voor meer informatie via 050 312 3108 of stuur een e-mail naar info@noordnederlandseacademie.nl

Brancheopleiding pedicure

Tijdens de brancheopleiding pedicure leert u alles over de verzorging van voeten. U weet straks alles over voetproblemen en kunt voeten er weer mooi en verzorgd uit laten zien.

Lesgeld: € 1.895,-
Inschrijfgeld: € 135,-
Examengeld: € 752,-
Vooropleiding: vmbo / mavo
Duur: 1 of 2 jaar*
Theorie examen: 4
Praktijk examen: 2
Mondeling examen 1
Stage geen

Schrijf je direct in

Opleiding medisch pedicure

Tijdens de opleiding medisch pedicure leert u hoe u cliënten met risicovoeten behandelt. U kunt straks de voeten van cliënten met bijvoorbeeld diabetes, reuma of spasmes behandelen.

Lesgeld: € 2.239,-**
Inschrijfgeld: € 135,-
Examengeld: € 910,-
Vooropleiding: Erkend diploma pedicure
Duur: 1 of 2 jaar*
Theorie examen: 4
Praktijk examen: 2
Mondeling examen 1
Stage geen

Meer over deze opleiding

*De dagopleiding duurt een jaar, de avondopleiding duurt twee jaar.
** Wanneer u zich in één keer inschrijft voor alle onderdelen. Anders zijn de kosten € 2.385,-

Brancheopleiding pedicure

Ga direct naar

De brancheopleiding pedicure van de NNA is een parttime beroepsopleiding. Wanneer u deze opleiding heeft afgerond, bent u bevoegd om een eigen pedicurepraktijk te openen. Uiteraard kunt u ook aan de slag in een schoonheidssalon of een verzorgingstehuis. De opleiding bestaat uit 34 lessen, die u overdag of ’s avonds kunt volgen:

Dagopleiding pedicure

Duur: 1 jaar
Lestijden: 09:30 - 16:00 uur
Aantal dagen: 1 dag per week
Locatie: Groningen, Heerenveen, Loenen
Start: September

Avondopleiding pedicure

Duur: 2 jaar
Lestijden: 19:00 uur tot 22:00 uur
Aantal dagen: 1 avond per week
Locatie: Groningen
Start: September

Direct inschrijven

Ik wil graag een eigen pedicurezaak openen, maar daarvoor heb ik wel de juiste papieren nodig. Nu ik de pedicure opleiding heb afgerond kan ik eindelijk aan de slag! – Jacqueline, 31.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het theoretische gedeelte bestaat uit ongeveer 34 lessen. Tijdens het praktische gedeelte, dat ook uit ongeveer 34 lessen bestaat, gaat u onder leiding van een ervaren docent zelf aan de slag. Wij zorgen voor voldoende modellen, stoelen, werktafels en pedicuremotoren.

Arbeidsmogelijkheden pedicure

Als pedicure verzorgt u de voeten van uw klanten, adviseert u over voetverzorging en schoeisel en verwijst u patiënten indien nodig door naar een arts. Daarnaast verkoopt een pedicure ook voetverzorgende producten. Door de vergrijzing en het feit dat steeds meer mensen voetklachten door overgewicht hebben, zal de vraag naar pedicures de komende jaren alleen maar toenemen. Met een pedicurediploma kunt u uiteindelijk op verschillende plaatsen aan de slag:

 • Zelfstandig uw eigen pedicurepraktijk openen
 • Bij een schoonheidssalon
 • In een verzorgingstehuis of gezondheidscentrum
 • In een grote pedicurepraktijk
 • Bij mensen thuis langsgaan als ambulant pedicure

Is deze opleiding iets voor mij?

Als pedicure moet u niet alleen beschikken de over de juiste vakkennis, maar ook sterke sociale vaardigheden hebben. Herkent u zichzelf in onderstaande beschrijvingen? Dan is een de brancheopleiding pedicure iets voor u:

 • U hecht veel waarde aan gezondheid
 • U vindt hygiëne erg belangrijk
 • U heeft interesse in de nieuwste methoden en technieken voor het behandelen van voeten
 • U heeft een natuurlijke interesse in de fysiologie en anatomie van het menselijk lichaam, met de voet als aandachtspunt
 • Omgaan met mensen en hulp bieden bij fysieke problemen spreekt u erg aan
 • U bent in staat om hard en zelfstandig te werken

Een reguliere opleiding is voor mij geen optie aangezien ik kinderen en een baan heb. De avondopleiding biedt gelukkig uitkomst en zo kan ik op mijn eigen manier studeren – Eline, 28

Kosten opleiding pedicure

In onderstaande tabel vindt u de tarieven voor de brancheopleiding pedicure. Het lesgeld voor de dagopleiding en avondopleiding is hetzelfde.

Kosten pedicure opleiding
Inschrijfgeld pedicure opleiding € 135,-
Lesgeld pedicure opleiding € 1.895,-
Studieboeken voor pedicure opleiding € 300,-*
Pedicure voetverzorgingsset € 325,- *
Pedicure werkkledingset € 65,-

* De exacte bedragen zijn op dit moment nog niet bekend. Deze worden bij aanvang van de opleiding bekendgemaakt. Bekijk de inhoud van het lespakket.
Vermelde bedragen zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen.

Belangrijk om te weten

 • U kunt het lesgeld in één keer voor aanvang van de opleiding betalen, maar het is ook mogelijk in termijnen te betalen middels automatische incasso. Wanneer u het gehele bedrag in één keer betaalt, ontvangt u € 50,- korting.
 • De hierboven genoemde bedragen zijn inclusief de VOUV bijdrage.
 • De boekenset en de voetverzorgingsset worden door de Noord Nederlandse Academie verstrekt en worden na betaling eigendom van de leerling.
 • De leerling dient zelf voor een werkkledingset (broek & jasje) te zorgen.
 • In overleg met de docent moet de leerling een klein linnenpakket meebrengen naar de praktijklessen.
 • De opleidingskosten zijn aftrekbaar bij de belasting. U mag de opleidingskosten meenemen in uw privéaangifte inkomstenbelasting.
 • In alle bovengenoemde onderwijskosten zit geen btw verwerkt, omdat onderwijs bij de NNA is vrijgesteld van btw.

Direct inschrijven

Opleidingsplaatsen

De pedicure opleiding start jaarlijks in september in Groningen en Heerenveen. Hieronder kunt u zien op welke dagen de opleiding plaatsvindt, in welke plaats en of het overdag of in de avond is. Lees meer over onze opleidingsplaatsen.

Opleidingsplaats

Beschikbare dagen

Dag of avond

Groningen

Maandag 10 september 2018

Overdag

Dinsdag 11 september 2018

Overdag

Dinsdag 11 september 2018

Avond

Donderdag 13 september 2018

Overdag

 

Heerenveen Maandag 10 september 2018 Overdag
Dinsdag 11 september 2018 Overdag
Donderdag 13 september 2018 Overdag

 

 

Loenen Woensdag januari 2019 Overdag

Examens brancheopleiding pedicure

De examens voor de brancheopleiding pedicure worden samengesteld door het landelijk examenbureau TCI. De theorie-examens kunnen worden afgenomen in Groningen, Heerenveen, Loenen en Westerhoven. Het praktijkexamen kan alleen worden gedaan in Groningen.

Voordat u aan het praktijkexamen mag deelnemen, moet u eerst geslaagd zijn voor alle theorie-examens. Er wordt drie keer per jaar geëxamineerd in de theorievakken. Het praktijkexamen kan in juli en in januari worden afgelegd. Haalt u een examen niet, dan kunt u een herexamen doen. Lees meer informatie over de examinering en over de examen kosten.

Vrijstellingen

Heeft u eerder een opleiding in de medische sector gedaan of een middenstandsdiploma behaald? In sommige gevallen kan het examenbureau TCI u vrijstelling verlenen voor bepaalde deelkwalificaties van de brancheopleiding pedicure. Meer informatie over vrijstellingen.

Vooropleiding en studiefinanciering

Om de pedicure opleiding met succes af te kunnen ronden is een vooropleiding op vmbo of mavo gewenst. De opleiding valt onder het volwassenonderwijs, maar u bent vanaf 16 jaar welkom om deel te nemen aan deze opleiding. Let op: het is niet mogelijk om voor deze opleiding studiefinanciering aan te vragen. Twijfelt u of u de juiste vooropleiding heeft genoten? Neem dan contact met ons op.

Direct inschrijven

Opleiding medische pedicure

Wanneer u al in het bezit bent van een erkend diploma pedicure, kunt u doorstromen naar de opleiding medisch pedicure. U houdt zich tijdens deze opleiding bezig met specialistische behandelingen, zoals nagelregulatie, nagelreparatie, orthesiologie en anti-druktechniek. Ook schenken we aandacht aan uw ondernemersvaardigheden. Wanneer u deze opleiding heeft afgerond, kunt u cliënten met risicovoeten behandelen. De opleiding bestaat uit 34 lessen, die u overdag of ’s avonds kunt volgen.

Meer informatie