Branche opleiding pedicure

De brancheopleiding pedicure is een parttime beroepsopleiding.Wij verzorgen zowel pedicure dagopleidingen als avondopleidingen:

  • De 1-jarige dagopleiding betekent één dag per week scholing (09.30 - 16.00 uur). Deze opleiding kan gevolgd worden in Groningen, Loenen en Heerenveen.
  • Bij de 2-jarige avondopleiding volgen de leerlingen één avond per week scholing. (19.00 uur tot 22.00 uur). Deze opleiding kan alleen gevolgd worden in Groningen.

Wij starten elk jaar in september en januari met de opleidingen. Tijdens de landelijke (school)vakanties wordt er normaal gesproken geen les gegeven.

De opleiding bestaat uit twee delen, te weten een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte, dat uit circa 34 lessen bestaat, worden de theorievakken uitgelegd en gerepeteerd. Tijdens het praktische gedeelte, dat eveneens uit circa 34 lessen bestaat, gaan de leerlingen onder begeleiding van ervaren docenten zelf praktiseren. De Noord Nederlandse Academie draagt zorg voor de aanwezigheid van zo veel mogelijk modellen. In de praktijkruimtes zijn stoelen, werktafels en pedicuremotoren aanwezig om mee te werken.

Naast de branche opleiding pedicure beiden wij nog meer opleidingen voor pedicure, Meer informatie daarover vindt u op de opleiding pedicure pagina