Schoonheidsspecialiste opleiding

Met de schoonheidsspecialiste opleiding bij de Noord Nederlandse Academie kunt u in 15 maanden een erkend diploma schoonheidsspecialiste halen, waarbij u maar 1 dag in week les heeft.

 • Erkend diploma schoonheidsspecialiste
 • Opleidingsduur: 15 maanden
 • 1 dag in de week les

De Noord Nederlandse Academie biedt twee verschillende schoonheidsspecialiste opleidingen aan:

 • Brancheopleiding schoonheidsspecialiste
  Tijdens de brancheopleiding schoonheidsspecialiste leert u om reguliere schoonheidsbehandelingen uit te voeren.
  • Vanaf € 3.095,-
  • De keuze uit 3 opleidingsplaatsen: Groningen, Heerenveen en Loenen (Loenen september 2018).
  • Alleen dagopleiding
 • Opleiding allround schoonheidsspecialiste
  Na het behalen van de brancheopleiding schoonheidsspecialiste kunt u zich specialiseren tot allround schoonheidsspecialiste. U voert specialistische behandelingen uit die veelal door zorgverzekeraars worden vergoed.

Ga direct naar

Brancheopleiding schoonheidsspecialiste

Wilt u uw eigen schoonheidssalon openen of aan de slag bij een beautyfarm? Dat is mogelijk wanneer u de opleiding schoonheidsspecialisteheeft afgerond en het branchediploma schoonheidsspecialiste heeft behaald. De brancheopleiding schoonheidsspecialiste wordt aangeboden in 3 plaatsen: Groningen, Heerenveen en Loenen. U hoeft tijdens de opleiding geen stage te lopen en alle theorie-examens worden op dezelfde locatie afgenomen als waar u de opleiding volgt. De praktijkexamens vinden plaats in Heerenveen.

Kosten opleiding schoonheidsspecialiste

In onderstaande tabel vindt u de kosten voor de schoonheidsspecialiste opleiding.

kosten schoonheidsspecialiste opleiding

Inschrijfgeld opleiding schoonheidsspecialiste

€ 135

Lesgeld schoonheidsspecialiste opleiding

€ 3.095

Studieboeken, leermiddelen en werkset voor opleiding schoonheidsspecialiste

€ 1.195

Harsset

€ 179 (excl BTW)

Werkkledingset

€ 65

Examenkosten

De examengelden voor de opleiding schoonheidsspecialiste bedragen € 1.039*,-. Van dit bedrag wordt € 300,- examengeld geïncasseerd door de NNA vòòr het eerste theorie-examen. De overige kosten worden door het examenbureau TCI geïncasseerd, voorafgaand aan elk examen. Voor een herexamen in een nieuw opleidingsjaar berekent de Noord Nederlandse Academie € 120,- examengeld per schooljaar.

* Alle examenkosten zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen van examenbureau TCI.

 • Het is mogelijk om het lesgeld in 12 termijnen te betalen. Wanneer u het bedrag in één keer voldoet, dan geldt er een betalingskorting van € 60,-.
 • De opleidingskosten zijn aftrekbaar bij de belasting. U mag de opleidingskosten meenemen in uw privéaangifte inkomstenbelasting.
 • De bedragen voor het lesgeld zijn zonder btw. U hoeft de btw ook niet te betalen, de opleidingen bij de Noord Nederlandse Academie zijn vrijgesteld van btw.

Als u zich direct wilt inschrijven voor de schoonheidsspecialiste opleiding van de Noord Nederlandse Academie, klik dan hieronder.

Direct inschrijven

Opleidingsplaatsen schoonheidsspecialiste

De opleiding schoonheidsspecialiste start jaarlijks in januari in Groningen, Heerveen en Loenen. Hieronder kunt u zien op welke dagen de opleiding plaatsvindt en in welke plaats.

Opleidingsplaats

Beschikbare dagen

Start

Groningen

Maandag

Vanaf september 2018

Dinsdag

Vanaf dinsdag 9 januari 2018

Donderdag

Vanaf september 2018

Heerenveen

Maandag

Vanaf september 2018

Dinsdag

Vanaf dinsdag 9 januari 2018

Donderdag Vanaf september 2018

Arbeidskansen na opleiding schoonheidsspecialiste

Met een schoonheidsspecialiste diploma heeft u verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hieronder zetten wij de mogelijkheden op een rij:

 • Werken in een schoonheidssalon
 • Specialist worden bij een drogisterij of parfumerie
 • Werken bij een beautyfarm
 • Als zelfstandig ondernemer uw eigen schoonheidssalon openen
 • Vertegenwoordiger van een cosmeticamerk

Ik wil graag werken bij een beautyfarm, maar zonder schoonheidsspecialiste diploma gaat dat een stuk lastiger. Ik heb me daarom ingeschreven voor de opleiding schoonheidsspecialiste en na 15 maanden heb ik m’n diploma behaald. De docenten leggen alles helder uit en er is veel persoonlijke aandacht- Danielle, 29.

Inhoud brancheopleiding schoonheidsspecialiste

De opleiding schoonheidsspecialiste is een parttime beroepsopleiding. Alle lessen worden overdag gegeven, waarbij er één dag in de week les moet worden gevolgd.

De opleiding duurt 15 maanden en de lestijden zijn van 09.00 tot 15.00 uur. Alleen bij het vak praktijk lichaam kunnen de lessen uitlopen tot uiterlijk 16.00 uur.

De schoonheidsspecialiste opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoretische gedeelte bestaat uit ongeveer 50 lessen, waarin alle theorievakken worden uitgelegd en herhaald. Het praktijkgedeelte bestaat eveneens uit ongeveer 50 lessen en daarbij gaan de leerlingen onder begeleiding van ervaren docenten zelf praktiseren.

Tijdens de praktijklessen voeren de leerlingen de geleerde technieken bij elkaar uit. Het is in overleg mogelijk om zelf een cliënt mee te brengen voor een behandeling. De Noord Nederlandse Academie zorgt ervoor dat er voldoende behandelstoelen en alle benodigde apparatuur aanwezig zijn.

Toetsing

U wordt getoetst door vier theorie-examens en vier praktijkexamens af te leggen.

Theorievakken

 

Praktijkexamens

Lichaam theorie 1

Proeve lichaam

Lichaam theorie 2

Proeve gelaat

Gelaat theorie 1

Proeve cosmetische hand, nagel en voetverzorging

Gelaat theorie 2

Ondernemersvaardigheden (mondeling)

Vrijstellingen

Heeft u eerder een opleiding in de medische sector of een middelbaar beroepsonderwijs behaald? In sommige gevallen kan het examenbureau u vrijstelling verlenen voor bepaalde deelkwalificaties van de brancheopleiding schoonheidsspecialiste. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 050-3123108 of stuur een e-mail naar info@noordnederlandseacademie.nl.

Vooropleiding en studiefinanciering

Om de schoonheidsspecialiste opleiding met succes af te kunnen ronden is een vooropleiding op VMBO / MAVO – of een gelijkwaardig diploma – gewenst. Met veel inzet en motivatie is het goed mogelijk om de opleiding schoonheidsspecialiste af te ronden. De opleiding valt onder het volwassenonderwijs, maar u bent al vanaf 16 jaar welkom om deel te nemen aan deze opleiding. Let op: het is niet mogelijk om voor deze opleiding studiefinanciering aan te vragen. Twijfelt u of u de juiste vooropleiding heeft genoten? Neem dan contact met ons op.

Over het beroep schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialiste levert u een bijdrage aan het uiterlijk van uw cliënten. U zorgt ervoor dat uw klanten er verzorgd en aantrekkelijk uitzien. Hierbij voert u diverse ontspannende en cosmetische behandelingen uit op het lichaam en gezicht. Daarnaast verricht u verschillende soorten massages, geeft u advies over het behandelen van huidproblemen, verkoopt u cosmetische producten en brengt u make-up aan bij uw klanten.

Naast vakkundigheid zijn sociale vaardigheden ook erg belangrijk. U kunt met verschillende soorten mensen omgaan, bent communicatief vaardig en bent in staat om de klant speciaal te laten voelen. Als schoonheidsspecialiste is het ook belangrijk dat u zelfstandig en gestructureerd kunt werken en oog heeft voor hygiëne.

U kunt zich inschrijven voor de schoonheidsspecialiste opleiding als u de volgende eigenschappen bezit:

 • U hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging.
 • U bent geïnteresseerd in verschillende manieren om cliënten er zo goed mogelijk uit te laten zien.
 • U vindt het leuk om zich te verdiepen in het lichaam en de huid van de cliënt.
 • U bent sociaal en vindt het leuk om contact met mensen te hebben en te onderhouden.
 • U kunt zelfstandig en hard werken.

Neem contact op met de Noord Nederlandse Academie als u meer informatie wilt over de opleiding schoonheidsspecialiste via 050-3123108 of stuur een email naar info@noordnederlandseacademie.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan hieronder.

Direct inschrijven

Het is erg moeilijk om een opleiding te vinden die ik kan combineren met een fulltime baan. Gelukkig hoef ik hier maar één dag in de week les te volgen. Zo kan ik op een goed tempo toch studeren en kan ik mijn droom verwezenlijken om schoonheidsspecialiste te worden – Felicia, 23

Opleiding allround schoonheidsspecialiste

U kunt zich inschrijven voor de All Round Schoonheidsspecialiste niveau 4 wanneer u de opleiding schoonheidsspecialiste heeft afgerond en in het bezit bent van het diploma schoonheidsspecialiste.

Met het branchediploma allround schoonheidsspecialiste onderscheidt u zich van de reguliere schoonheidsspecialist. U voert meer specialistische behandelingen uit die door vele zorgverzekeraars worden vergoed. De behandelingen die u uitvoert zijn onder andere:

 • Acne specialisatie
 • Shiatsu massage
 • Huidverbeterende massage

Tijdens de opleiding wordt er bij de algemene vakken aandacht besteedt aan de volgende onderwerpen:

 • Wellness georiënteerde  behandelingen
 • Specialistische behandelingen
  • Thalasso therapie
  • Hoofdhuid/oormassage
  • Herkennen huidtype/kleurtype
  • Voedingsleer/afslank methoden
  • Kleurenleer
  • Behandeling mannenhuid
  • Behandeling donkere huid
  • Aromatherapie
  • Verkoop gesprek
  • Algemene ondernemersvaardigheden

Ik wilde me graag verdiepen in het vak schoonheidsspecialiste en me meer richten op gezondheid en het verbeteren van de huid. Via de allround opleiding kan ik m’n gewenste diploma halen en doorgroeien als schoonheidsspecialiste’ – Elvira, 32

Kosten opleiding allround schoonheidsspecialiste

In onderstaande tabel vindt u de tarieven voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste.

Tarieven opleiding allround schoonheidsspecialiste

Inschrijfgeld

€ 135,-

Lesgeld algemene vakken

€ 995,-

Boeken/ materialen algemene vakken

Op dit moment niet bekend

Lesgeld acne specialisatie

€ 595,-

Boeken/ materialen acne

€ 245,-

Lesgeld huidverbeterende massage

€ 845,-

Boeken/ materialen huidverbeterende massage

€ 85,-

Lesgeld shiatsu massage

€ 845,-

Boeken/ materialen shiatsu massage

€ 25,-

Examenkosten

De examenkosten voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste bedragen € 1248,-. Van dit bedrag wordt € 300,- examengeld geïncasseerd door de NNA vòòr het eerste theorie-examen. De overige kosten worden door het examenbureau voorafgaand aan elk examen geïncasseerd. Voor een herexamen in een nieuw opleidingsjaar berekent de Noord Nederlandse Academie € 120,- aan examenkosten per schooljaar.

* Alle examenkosten zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen van examenbureau TCI.

 • De opleidingskosten zijn aftrekbaar bij de belasting. U mag de opleidingskosten meenemen in uw privéaangifte inkomstenbelasting.
 • Alle lesgeld bedragen zijn zonder btw. U hoeft de btw ook niet te betalen, aangezien de Noord Nederlandse Academie is vrijgesteld van btw.

Schrijf u direct in voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste van de Noord Nederlandse Academie door op onderstaande button te klikken.

Direct inschrijven

Arbeidskansen na opleiding allround schoonheidsspecialiste

Met een allround schoonheidsspecialiste diploma heeft u verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hieronder zetten wij de mogelijkheden op een rij:

 • Bedrijfsleidster van een parfumerie
 • Bedrijfsleidster van een schoonheidsinstituut
 • Trainingsmanager bij een cosmeticagroothandel

Inhoud opleiding allround schoonheidsspecialiste

De opleiding allround schoonheidsspecialiste richt zich op de volgende onderwerpen:

Algemene vakken

Specialisaties

Wellness georiënteerde behandelingen

Acne specialisatie

Specialistische behandelingen

Huidverbeterende massage

Het voeren van een onderneming

Shiatsu massage

De algemene vakken en de specialisaties worden afgerond met een theorie- en een praktijkexamen. De algemene ondernemersvaardigheden worden afgerond met een criteriumgericht interview.

Het is tevens mogelijk om de praktijkspecialisaties per onderdeel te volgen. Wanneer u de opleiding allround schoonheidsspecialiste heeft afgerond bent u in staat om op een professioneel niveau overleg te plegen met onder andere huisartsen, dermatologen en fysiotherapeuten.

Direct inschrijven

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de opleiding allround schoonheidsspecialiste via 050-3123108 of stuur een email naar info@noordnederlandseacademie.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan hier.