allround opleiding schoonheidsspecialiste niveau 4

De allround opleiding schoonheidsspecialiste niveau 4 is een parttime opleiding, die alleen te volgen is als u het branchediploma schoonheidsverzorging niveau 3 reeds in uw bezit hebt.

Specialiseren

Met het aanbieden van de specialisaties, die voor de consument veelal vergoed worden door de zorgverzekeraars, onderscheidt u zich duidelijk van de basis schoonheidsspecialist. Naast deze specialisaties wordt tijdens de opleiding ook veel tijd en aandacht aan de theoretische kennis besteed.  Na het afronden van de totale opleiding bent u dan ook in staat om op een goed niveau overleg te plegen met o.a. huisartsen, dermatologen en fysiotherapeuten. Ook wordt u voorbereid voor  functies als bedrijfsleider van een parfumerie of schoonheidsinstituut of trainingsmanager bij een cosmeticagroothandel. Tevens is het mogelijk om de praktijk specialisaties per onderdeel te volgen. De omschrijvingen van de specialisaties kunt u hier vinden.

De opleiding schoonheidsspecialiste richt zich op de volgende onderwerpen:

Theorie opleiding

  • Wellness georiënteerde behandelingen
  • Specialistische behandelingen
  • Het voeren van een onderneming

Praktijk

Voor het afronden van de schoonheidsspecialiste opleiding specialiseert de cursist zich in de volgende praktijkspecialisaties:

  • Acne specialisatie
  • Huidverbeterende massage
  • Shiatsu massage

Meer informatie over de gehele opleiding en de losse praktijkspecialisaties kunt u vinden in brochures.  
De examens worden samengesteld door het Kwaliteitscentrum ( www.kwaliteitscentrum-uv.nl )  en Stichting Toets Centrum Intereducatief ( www.tci-examens.nl ) , beide landelijke examenbureaus.

Tijdens de landelijke (school)vakanties (regio noord) wordt er normaal gesproken geen les gegeven.