Branche opleiding schoonheidsspecialiste

De opleiding schoonheidsverzorging is een parttime beroepsopleiding. Alle groepen zijn dagopleidingen, waarbij één dag in de week les gevolgd wordt. De opleiding heeft een duur van 15 maanden. De lestijden zijn van 09.00 uur tot 15.00 uur. (Bij het vak Praktijk Lichaam kunnen er lessen uitlopen tot 16.00 uur)

De dagopleiding kan in Groningen en Heerenveen gevolgd worden.

Wij starten meerdere malen per jaar met een opleidingsgroep. Tijdens de landelijke (school)vakanties (regio noord) wordt er normaal gesproken geen les gegeven.

De opleiding bestaat uit twee delen, te weten een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte, dat uit circa 50 lessen bestaat, worden de theorievakken uitgelegd en gerepeteerd. Tijdens het praktische gedeelte, dat eveneens uit circa 50 lessen bestaat, gaan de leerlingen onder begeleiding van ervaren docenten zelf praktiseren.

Bij de praktijklessen werken de leerlingen voornamelijk op elkaar. Het is in overleg mogelijk, om zelf een cliënt mee te brengen voor een behandeling.

In de praktijkruimtes zijn behandelstoelen aanwezig. Alle benodigde apparatuur voor het uitvoeren van de behandelingen is uiteraard ook aanwezig.

 

image