Vrijstelling

Vrijstellingen

Heeft u eerder een opleiding in de medische sector of een middelbaar beroepsonderwijs behaald? In sommige gevallen kan het examenbureau u vrijstelling verlenen voor bepaalde deelkwalificaties van de brancheopleiding schoonheidsspecialiste. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 050-3123108 of stuur een e-mail naar info@noordnederlandseacademie.nl.

Vooropleiding en studiefinanciering

Om de schoonheidsspecialiste opleiding met succes af te kunnen ronden is een vooropleiding op VMBO / MAVO – of een gelijkwaardig diploma – gewenst. Met veel inzet en motivatie is het goed mogelijk om de opleiding schoonheidsspecialiste af te ronden. De opleiding valt onder het volwassenonderwijs, maar u bent al vanaf 16 jaar welkom om deel te nemen aan deze opleiding. Let op: het is niet mogelijk om voor deze opleiding studiefinanciering aan te vragen. Twijfelt u of u de juiste vooropleiding heeft genoten? Neem dan contact met ons op.

Heeft u eerder een opleiding in de verzorgende sector behaald of een middenstandsdiploma? Het examenbureau kan in dat geval vrijstelling verlenen voor bepaalde deelkwalificaties van de branche-opleiding schoonheidsverzorging. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de Noord Nederlandse Academie (Heerenveen).