Specialisaties Schoonheidsspecialiste

Allround opleiding schoonheidsspecialiste niveau 4

Met het aanbieden van de specialisaties, die voor de consument veelal vergoed worden door de zorgverzekeraars, onderscheidt u zich duidelijk van de basis schoonheidsspecialist. Naast deze specialisaties wordt tijdens de opleiding ook veel tijd en aandacht aan de theoretische kennis besteed. Na het afronden van de totale opleiding schoonheidsspecialiste bent u dan ook in staat om op een goed niveau overleg te plegen met o.a. huisartsen, dermatologen en fysiotherapeuten. De totale opleiding bestaat uit een theoretische gedeelte en drie praktijk specialisaties.

Huidverbeterende massage

De pincementsmassage is een speciale massage tegen littekens en rimpels. Deze intensieve massage gericht op de doorbloeding en prikkelgeleiding in de huid is ontworpen door Dr Jacquet een Franse arts die met deze massage spectaculaire resultaten boekte. In Nederland is deze massage overgenomen door Adrie Hermans en zij heeft deze massage op de scholen geïntroduceerd. Door de fijne kneepjes in deze massage zal de huid intensief doorbloeden en door de snelheid waarmee de kneepjes worden uigevoerd zal een reflex tot stand komen, hetgeen de prikkelgeleiding in het weefsel zal herstellen.

De bindweefsel massage wordt uitgevoerd zonder tussenstof, er wordt dus niet over de huid gegleden. Deze massage met zijn diepe bindweefselgrepen is erop gericht om naast een intensieve doorbloeding het bindweefsel gedoseerd te kneusen/beschadigen, waardoor er nieuwvorming van weefsel zal ontstaan en  het volume van de huid toe gaan toenemen. Deze massage is dus bij uitstek geschikt voor de hedendaagse anti-aging - en panniculose behandelingen. De cursist zal eerst de segmentale massage op de rug gaan leren en vervolgens de locale massages op gelaat, buik, en bovenbenen.

Acne specialisatie

Bij de acne specialisatie is een gedegen kennis van de oorzaken van acne en de behandelmethoden vereist. De theorie lessen zijn veelomvattend en nemen meer tijd in beslag. De praktijklessen zullen de speciale reinigingsmethoden voor acne, techniek verwijdering van acne en kuurbehandelingen bij acne behandelen. Ook speelt de HAM code bij deze specialisatie een belangrijke rol. De cursist dient voor de praktijklessen zelf modellen mee te nemen. Ziekenfondsvergoeding voor de behandeling is mogelijk bij sommige verzekeringen.

Shiatsu massage

De Shiatsu Kosmetiek methode is een cosmetische Shiatsu massagemethode die ontstaan is in het schoonheidsinstituut. Men leert op een geheel andere wijze naar de huid te kijken en deze op een specifieke manier aan te raken. Dit gebeurt door middel van meridiaan massage in combinatie met strekkingen en drukpuntmassage. Bij Shiatsu Kosmetiek ligt de nadruk minder op de medische of therapeutische zijde van de massagebehandeling maar meer op de cosmetische verzorging van de huid. De fundamentele filosofie achter Shiatsu Kosmetiek is  het normaliseren van de huidfuncties en het versterken van de huidconditie.

Shiatsu betekent binnen de cosmetische methode de innerlijke schoonheid, het mooi zijn, je mooi voelen, de innerlijke uitstraling. Dit uit zich in een ontspannen en een gelijkmatig gekleurde en goed doorbloede huid. We spreken hierbij over de innerlijke verzorging. Veel van ons innerlijke naar buiten wordt zichtbaar op de huid, deze is de spiegel van alle lichaamsfuncties.

Shiatsu Kosmetiek is een specialisatie binnen de specialisatie van de Zen Shiatsu. Shiatsu wordt zonder meer geassocieerd met ontspanning maar bij Shiatsu Kosmetiek kunnen we meer accenten behandelen:

  • het afweersysteem wordt versterkt
  • de aanmaak van hormonen kan worden beïnvloed
  • de circulatie van bloed, energie en lymfe kan worden geactiveerd of gekalmeerd
  • de vochtbalans van de huid kan verbeterd worden
  • gif en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd
  • de talgproductie kan worden gereduceerd
  • de emotionele reacties op de huid kunnen in goede banen worden geleid

Wat Shiatsu Kosmetiek nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten stromen, dan voelen we ons goed en stralen we dat gevoel ook uit.