NNA gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer

Najaar 2023 - Pedicure

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Locatie Lesdag Startdatum
Groningen maandag 2 oktober 2023
Groningen dinsdag 3 oktober 2023
Groningen donderdag 5 oktober 2023
Heerenveen maandag 2 oktober 2023
Heerenveen dinsdag 3 oktober 2023 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Introductie
Ieder mens 
krijgt vroeg of laat in zijn leven wel eens te maken met voetproblemen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Aangeboren afwijkingen, overbelasting, verkeerd schoeisel of ziekte zijn maar enkele voorbeelden van oorzaken voor iemand om een beroep te doen op een specialist op het gebied van voeten: de pedicure. 

Parttime
De basisopleiding Pedicure is een parttime beroepsopleiding. De 1-jarige dagopleiding betekent één dag per week scholing (09.30 uur - 16.00 uur). De opleiding kan gevolgd worden op onze opleidingslocaties in Groningen en in Heerenveen.

Theorie en praktijk

De opleiding bestaat uit twee delen, te weten een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte, dat uit circa 28 lessen bestaat, worden de theorievakken uitgelegd en gerepeteerd. Tijdens het praktische gedeelte, dat eveneens uit circa 28 lessen bestaat, gaan de leerlingen onder begeleiding van ervaren docenten zelf praktiseren. De Noord Nederlandse Academie draagt zorg voor de aanwezigheid van zo veel mogelijk modellen. Het kan echter wel eens voorkomen dat er een tekort is aan modellen. In dat geval zal de docent een beroep doen op de leerlingen.

De opleiding bestaat uit de volgende vakken:

  • Algemene Anatomie en Fysiologie
  • Specifieke Anatomie en Pathologie
  • Orthopedie en Theorie van de Praktijk
  • Ondernemersvaardigheden
  • Praktijk


Stage

Tijdens de opleiding dient u een meekijkstage te volgen van minimaal 10 uur. Dit kunt u doen door mee te lopen met een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut.Kosten* 
In onderstaande tabel vindt u de tarieven voor de basisopleiding Pedicure. 

Inschrijfgeld                      €    135,-
Lesgeld   € 2.195,-
Studieboeken    €    195,-
Werkpakket €    400,- 
Subtotaal: € 2.925,-
Examenkosten NNA €    220,-
Examenkosten TCI €    663,-
Totaal: € 3.808,-
*Let op! Vermelde bedragen zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.

Het werkpakket en de studieboeken worden door de Noord Nederlandse Academie verstrekt en worden na betaling eigendom van de leerling. Daarnaast dient de leerling zelf voor een witte werkkledingset (broek & jasje) te zorgen. Het jasje kunt u aanschaffen in onze groothandel. 


Termijnen en betaaldata 
U kunt het lesgeld in één keer voor aanvang van de opleiding betalen. Wanneer u het gehele bedrag in één keer betaalt, ontvangt u € 50,- korting. Het is ook mogelijk in termijnen te betalen middels automatische incasso. De incasseringstermijnen zien er als volgt uit: 

Per 01-10-2023     € 550,-
Per 01-12-2023     € 550,-
Per 01-02-2024     € 550,-
Per 01-04-2024     € 545,- 


Examenkosten* 

  • 3 x theorie-examen
  • 1 x mondeling examen
  • 1 x praktijkexamen

De examenkosten bedragen in totaal € 883,- *. Van deze kosten wordt € 220,- door de Noord Nederlandse Academie geincasseerd (Examenkosten NNA). De overige examenkosten van € 663,- worden door het examenbureau TCI geïncasseerd voorafgaand aan elk examen. 

*Deze prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen


Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar een gezonde dosis motivatie en goede beheersing van de Nederlandse taal zijn wel ten zeerste aanbevolen. 

Vrijstelling

Heeft u eerder een opleiding in de uiterlijke verzorging of medische sector behaald op minimaal niveau 4? Het examenbureau TCI kan in dat geval vrijstelling verlenen voor bepaalde deelkwalificaties van de basisopleiding Pedicure. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@noordnederlandseacademie.nl

Inschrijving
Inschrijvingen geschieden op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingsformulieren. Er kunnen geen plaatsen gereserveerd worden. Wilt u zeker zijn van een opleidingsplaats, dan adviseren wij u om u op tijd in te schrijven. Om de kwaliteit van de opleiding hoog te houden is er een maximum aantal leerlingen per groep ingesteld. De Noord Nederlandse Academie hanteert een minimum aantal deelnemers van 9 en een maximum van 14 leerlingen (locatie Heerenveen een maximum van 16 leerlingen).

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat in Groningen. 

Noord Nederlandse Academie 
Stavangerweg 8a
9723 JC Groningen

Telefoon: 050 - 3123108
E-mail: info@noordnederlandseacademie.nl

Online aanmeldformulier