NNA gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer

all round schoonheidsspecialiste


De opleiding Schoonheidsspecialiste Allround bestaat uit een algemeen (theoretisch en praktisch) gedeelte en drie specialisaties. Men specialiseert zich in de volgende specialisaties:

  • Acné specialisatielogo Anbos
  • Shiatsu massage
  • Huidverbeterende massage


Na het afronden van de totale opleiding bent u in staat om op een goed niveau overleg te plegen met o.a. huisartsen, dermatologen en fysiotherapeuten.Tevens is het mogelijk om de specialisaties los te volgen. Meer over de opleiding Schoonheidsspecialiste Allround leest u hier.

De Noord Nederlandse Academie is een door de brancheorganisatie Anbos erkende opleider.

Shiatsu massage

De Shiatsu methode is een cosmetische massagemethode die ontstaan is in het schoonheidsinstituut. Men leert op een geheel andere wijze naar de huid te kijken en deze op een specifieke manier aan te raken.

lees meer Shiatsu massage

Huidverbeterende massage

De bindweefselmassage wordt uitgevoerd zonder tussenstof, er wordt dus
niet over de huid gegleden. Deze massage is bij uitstek geschikt voor de hedendaagse anti-aging- en panniculose behandelingen.

lees meer Huidverbeterende massage

Acné specialisatie

Bij de Acné specialisatie is een gedegen kennis van de oorzaken van acne en de behandelmethoden vereist. In de praktijklessen worden de speciale reinigingsmethoden, techniek verwijdering en kuurbehandelingen bij acné behandeld. De cursist dient voor de praktijklessen zelf een model mee te nemen.

lees meer Acné specialisatie

Schoonheidsspecialiste Allround

Met het aanbieden van de specialisaties, die voor de consument veelal vergoed worden door de zorgverzekeraars, onderscheidt u zich van de basis schoonheidsspecialist. Naast deze specialisaties wordt tijdens de opleiding ook veel tijd en aandacht aan de theoretische kennis besteedt. Om met deze opleiding te beginnen dient u in het bezit te zijn van het basis diploma Schoonheidsspecialiste (MBO niveau 3). 

lees meer Schoonheidsspecialiste Allround