NNA gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer

Medisch Pedicure opleiding

Naast de basisopleiding Pedicure biedt de Noord Nederlandse Academie ook de vervolgopleiding tot Medisch Pedicure (MBO niveau 4) aan. Wanneer u in het bezit bent van een erkend basisdiploma Pedicure (MBO niveau 3) kunt u doorstromen naar deze vervolgopleiding. 

Tijdens de opleiding leert u hoe u cliënten met een risicovoet kan behandelen en houdt u zich bezig met specialistische behandelingen; Nagelregulatie, Nagelreparatie, Orthesiologie en Anti druk techniek.

  • Twee startmomenten (jan/sept)
  • Opleidingslocaties in Groningen en Heerenveen
  • Een door de brancheorganisatie ProVoet erkende opleider  

logo Provoet

Voor meer informatie klik op een van onderstaande titels of neem contact op met de Noord Nederlandse Academie via 050 - 3123108 of stuur een email naar info@noordnederlandseacademie.nl

Risicovoet

Tijdens deze opleiding leert u hoe u clienten met een risicovoet behandelt. Onder een risicovoet wordt verstaan: diabetische, reumatische, oude, spastische, oncologische en verwaarloosde voet. De opleiding risicovoet is onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar kan ook los worden gevolgd.

lees meer Risicovoet

Orthesiologie

De opleiding orthesiologie is onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar kan ook los worden gevolgd. De duur van de cursus is anderhalve dag. Dag één bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte, dag twee (halve dag) bestaat uit een praktijk gedeelte waarin geoefend wordt op een zelf meegebracht model.

lees meer Orthesiologie

Algemene Ondernemers Vaardigheden (verkort)

Het vak AOV is een (verplicht) onderdeel van de opleiding Medisch Pedicure.
Tijdens deze cursus gaan de cursisten aan de slag met het maken van opdrachten in een
online leeromgeving via examenbureau TCI.
Deze cursus wordt afgesloten met een criterium gericht interview (mondeling examen).

lees meer Algemene Ondernemers Vaardigheden (verkort)

Algemene Ondernemers Vaardigheden

Het vak AOV is een (verplicht) onderdeel van de opleiding Medisch Pedicure.
Tijdens deze cursus gaan de cursisten aan de slag met het maken van opdrachten in een
online leeromgeving via examenbureau TCI.
Deze cursus wordt afgesloten met een criterium gericht interview (mondeling examen).

lees meer Algemene Ondernemers Vaardigheden

Nagelregulatie

De opleiding nagelregulatie is onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar kan ook los worden gevolgd. De duur van de cursus is anderhalve dag. De eerste dag bestaat uit een theoretisch gedeelt en een praktisch gedeelte. De tweede (halve) dag bestaat uit een praktijk gedeelte waarin geoefend wordt op een
zelf meegebracht model.

lees meer Nagelregulatie

Nagelreparatie

De opleiding nagelreparatie is onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar kan ook los worden gevolgd. De duur van de cursus is twee dagen. De eerste dag bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. De tweede dag wordt er op elkaar gewerkt met het gelsysteem en met het acrylsysteem (praktijk). 

lees meer Nagelreparatie

Anti druk technieken

De opleiding anti druk technieken is onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar kan ook los worden gevolgd. De duur van de cursus is anderhalve dag. De eerste dag bestaat uit een theoretisch gedeelte en een
praktisch gedeelte. De tweede (halve) dag bestaat uit een praktijk gedeelte waarin geoefend wordt op een zelf meegebracht model.

lees meer Anti druk technieken