NNA gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer

Laatste nieuws contactberoepen


Persconferentie 3 november geen gevolgen voor contactberoepen

Dinsdagavond 3 november vond de nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge plaats. In deze persconferentie kondigden zij nieuwe, landelijke maatregelen aan die voor onze branche geen gevolgen hebben ten opzichte van de huidige situatie. Het openblijven van contactberoepen werd expliciet genoemd.


Brancheorganisatie ProVoet is achter de schermen druk bezig om een eventuele nieuwe sluiting voor pedicures en medisch pedicures te voorkomen. Ook proberen zij zicht te krijgen op de situatie rond 'medisch noodzakelijke voetzorg', indien contactberoepen hun werk op termijn toch weer moeten neerleggen.

Contactberoepen zijn verplicht om aan alle klanten te vragen om hun contactgegevens beschikbaar te stellen ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD en toe te stemmen in verwerking en overdracht van die gegevens voor dat doel. Het gaat om de volgende gegevens:

  • volledige naam
  • datum
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • toestemming

De gegevens mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt en kunnen alleen door de regionale GGD worden opgevraagd. De gegevens moeten 14 dagen worden bewaard en daarna vernietigd. Een keuze van een klant om contactgegevens niet te geven, mag niet leiden tot het weigeren van de toegang.

Het zijn spannende tijden, ook binnen de voetverzorgings- en schoonheidsspecialiste branche. Mogen contactberoepen hun werk nog blijven doen? Voor nu gelukkig wel! 

Geplaatst op 4 november 2020