NNA gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer

Registratieplicht voor Pedicures

Maandagavond 28 september hielden Mark Rutte en Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie en kondigden landelijke en regionale maatregelen aan. Vanaf gisteravond 18.00 uur zijn ook contactberoepen voor tenminste drie weken verplicht om cliënten te registreren, zodat de GGD bron- en contactonderzoek kan doen als er sprake is van besmetting. 

Pedicures en medisch pedicures werken (meestal) op afspraak en zijn zodoende op de hoogte van de cliëntgegevens en behandeltijdstippen. Echter hebben cliënten tot op heden nooit expliciet toestemming gegeven om de persoonsgegevens aan de GGD door te geven in het geval van bron- en contactonderzoek. Privacybescherming blijft, ondanks covid-19, een belangrijk aandachtspunt. Daarom kun je vanaf nu gebruik maken van het bijgevoegde ProVoet registratieformulier.

Klik hier voor het ProVoet registratieformulier

De toename van het aantal COVID-19 besmettingen is onrustbarend. Als het zo door gaat raakt de zorg opnieuw overbelast en is een tweede intelligente lockdown niet uit te sluiten. Met alle (economische) gevolgen van dien.

Verslappen is nu geen optie, we hebben het met elkaar in de hand!

Geplaatst op 30 september 2020